NÅR MAN ER NY I GAMET TIL KÅRINGEN

NÅR MAN ER NY I GAMET TIL KÅRINGEN

27. november 2021 Af Birchgaarden

Når man er ny i gamet til kåring indenfor hesteverden, kan det godt være et chok over, HVORMEGET man egentlig skal gøre op til af forberedelse, træning, tricks, tøj indkøb osv. Her er lidt om vores erfaringer og hvad vi gør idag.

Da vi i tidernes morgen stod med vores DV hoppe på 4 år, tænkte vi ikke over, hvor meget det faktisk krævet af både os og også af hesten. I vores øje, var hun super perfekt og havde en god gangart…Og vi trænede med bomtræning og longering… Havde en kyndig person hevet fat i os den gang og sagt; Vent, hun er ikke særlig “køn” lige nu og i vil ik få,det store ud af det…. Det vil have været fint.

Første kåring, hvor vi nok burde havde ventet ….🤦‍♀️

Nå men vi gik derfra med en skuffelse, der var til at mærke…. Men der havde heller ik været nogle, som havde fortalt os, hvad man forventet når man stillede en hest til kåring… Den skal ikke være firkantet og så skal der bare mere power og galskab på dagen…. NÅ men vi snakkede frem og tilbage, og efter flere kommentar fra folk om, at omkåre hende, valgt vi dette, men havde valgt, at da hun skulle have R’et vil vi lade andre om det.

Først valgte vi at sidde et år over og arbejde med muskler, ridnig og bæring. Vi kontakte en fantastisk familie, som har med avl – kåringer og Dansk Varmblod, at gøre. Den dag de skulle se Athene og datteren skulle ride hende og far/mor skulle vudere om det var det værd, JA – det var som at være til den afgørende eksamen. Samarbejdet gik ud på, at vi kom med Athene, datteren trænede hende, vi fik lektier for, både ridemæssigt, træningsmæssigt, udseende mæssigt og hvordan hun skulle flettes/klippes hale…

Da vi  blev RDH i DV🙌

Med alt det vi lærte hos dem og kåringen i DV, har simpelhen styrket os idet og da vi skulle til hingste fremstilling hos Frederiksborghesteavl, JA- så tog vi det med vi havde lært i DV -Verden.

 Vi begyndte, at longere lillemanden to gange om ugen, mere op til, trænede med hovedtøj med nummer m øjet og bid, tog ham med i skoven, i den lokale rideklub og trænede med ham i at løbe i trekant og på astfal. Vi øvede i at skridte med en god gang, når vi gik fra/til fold, og at vende (ingen kovendinger, den forkerte vej) , at lystre og lade sig indfange, når man havde løbet løs, samt at løbe pænt ved mønstres side. Vi begyndte, at give extra foder med henblik på energi og muskle. Vi øvede i at røre ham alle steder, som ved måling, samt at vi godt kunne have gjord på.

Vi vidste, hvordan han skulle groomes op til selve dagen, med vask , Babyolie og hvide ben og som en debut, tog vi til Stor Hestedag i Roskilde, så han kunne prøve, hvad det vil sige, at være ude blandt andre heste og de mange dufte.   Det er et hård arbejde, og dagene op til blir grooming tasken pakket med piberenser, sikkerhedsnåle, klude, håndklæder, saks osv… og så alt det man skal bruge til hesten.

Stor Hestedag 2021

Kåring Frederiksborg

 Det er et hård arbejde og jeg vil sige, at man blir godt træt, men også at, vi har haft den bedste oplæring ved at prøve kåring i Dansk Varmblod først, da man ikke kommer sovende til noget.

Nu er vi så småt begyndt med henblik på kåringen i 2022, hvor han skal løsspringes, så vi går til løsspringning med ham, vi begynder så småt i det nye år, at vænne ham til rytter, og så tager vi til Dyreskue med ham og måske Stor Hestedag, inden hans kåring i sep 2022. Vi har smed og foderkonsulent ind over.

 Sorry billedkvalitet 🥺

Vi vil gerne avle , men det er ikke en verden man kommer sovende til….