NY DISCIPLIN, måske min nye vej…..

NY DISCIPLIN, måske min nye vej…..

5. februar 2023 Af Birchgaarden

WORKING EQUITATION, er en ridedisciplin, hvor man skal ride nogle øvelser og gennemføre disse.
Det kan også forklares ved, at det bygges på dressur og arbejdsridning, hvor man viser samspillet imellem hest og rytteren. Den kan rides af alle, på alle slags heste-og ponyeracer og rides på alle niveauer.

Det sværeste niveau er Master, hvor man rider med en hånd, med særlige krav til dette.  Det består af 4 discipliner:

  • Dressur
  • Forhindringsbane -stil
  • Forhindringsbane -Speed
  • Kvæg-test (høje klasser)

Nå, men jeg har prøvet Worning Equitation på Athene og må sige, at jeg blev fanget af det, da dressuren skal være på plads og så var det mega sjovt, at prøve de forskellige udforinger både for Athene, men også for rytteren.  (Vi har kvæg-testen tilgode) 😃

Det er lige med, at for hesten til at forstå, hvad man vil, foreksempel, at ride igennem en låge, hvor man åbner og lukker den… ride ind og ringe på en klokke og tiltræde hele vejen ud…. Man kan også ride omkring kegler og over en bro…
En form for Ringridning er der også, hvor man med en lang lance skal få en ring på og ride over og aflevere den tilbage… Meget udfordrende, når hesten er utryg ved det, der ligner en pisk……

Men lige nu, hvor jeg haft det lidt svær ved, at få vores dressur ridning til at fungere , var det derfor også mega sjovt og lærerigt, at prøve noget nyt her, både for hest og rytter.
Athene nød det virkelig og efter, at være lidt bange for nogle af tingene, JA – så måtte jeg sige, at hun gik til den med store begejstring og vi nød simpelhen tiden sammen, hvor vi red dressur og brugte øvelserne på anden vis….

Det er ikke sidste gang, jeg har redet denne sportdisciplin og jeg overvejer faktisk kraftigt om, Working Equitation, skulle blive min nye ridedisciplin.

Og for det ikke skulle være løgn, var min mor oppe og prøve banen af (kun i skridt) men igennem alle øvelserne…  og det var en udfordring for min mor, da hun lige også skulle overskride nogle grænser..Så man kan altså ride den i alle aldre…

Min mor skal ringe klokken 

Så det er en disciplin, i skulle tage og prøve, hvis i får denne mulighed, da det er en super mulighed for at få noget andet ind i hverdagens ridning,  som måske nogle gange  kan blive ret så ensartede for både hest og rytter.

Jeg ved ihverfald, at jeg fandt lige glæden ved det hele igen og Athene havde en fest…

Her et er et link til en video fra dagen, så i kan se hvad vi lavede. Det er ikke perfekt, men hey, øvelse gør mester💪

https://youtube.com/shorts/7lwmhKIeUCQ?feature=share